Състав

Състав U8

U8 ( деца родени през 2016, 2017, 2018 г.)

Нашата специално създадена програма дава възможност на децата да се запознаят с баскетбола и да придобият основния умения, като дриблиране, стреляне, подаване и движение с топката по корта.

Упражненията имат за цел да подобрят грубата и фина моторика, както и когнитивното развитие. За много деца на тази възраст концепцията да бъдат в екип е нова, така че се поставя специален акцент върху работата в екип.

Обучителните дейности са представени по достъпен начин, за да ангажират по-малките деца. На тази възраст всичко е свързано с изграждането на доверието на вашето дете в треньорите и любопитство към баскетбола като спорт.

Най-важното предимство в програмата ни е използването на специални олекотени топки и кошове с регулируема височина, елементи които често се пренебрегват при най-малките.

На този етап най-важните резултати са развиване на любов към играта, лична инициатива и повишаване на самочувствието.

Състав U10

U10 (деца родени през 2014 и 2015 г.)

Независимо дали детето ви стреля наказателни удари всеки ден или е съвсем ново в спорта, Sofia Eagles е правилното място за вас. Ние ще отделим нужното време на всяко едно дето, за да може детето ви да разгърне максималния си потенциал. Треньорите в тази възрастова група затвърждават основите на спорта, така че младите играчи да израстват в майсторството си в дрибъла, паса и стрелбата.

В същото време се въвежда по-задълбочена работа върху фундаментите в спорта, с акцент върху офанзивни игри и начални дефанзивни принципи. Вашето дете ще се научи да се движи уверено с топката и ще затвърди работата в екип. Целта ни е нашите млади баскетболисти в тази възрастова група, да мислят отвъд себе си и да започнат да работят като отборна единица.

Резултатите от тренировъчните игрите вече се записват и правилата се прилагат чрез обучителни моменти в забавна среда. Търсеният ефект от работата ни е след последния сигнал, да сме постигнали реакция: 

„Това беше забавно! Можем ли да продължим да играем?“